Els llegums per prevenir el sobrepès

Moltes vegades tenim la sensació que els llegums són aliments molt calòrics que ens faran guanyar pes molt pes, veritat?

Doncs no és així; els llegums són un aliment molt complet, que si el combinem correctament pot ajudar-nos a perdre aquells quilos que tenim de més o a mantenir el nostre pes ideal.

Els llegums es caracteritzen per ser uns aliments alts en proteïna, baixos en grassa, amb un baix índex glucèmic (això significa que absorbim els carbohidrats dels llegums de forma lenta i gradual) i alts en fibra, entre altres propietats.

Aquesta combinació fa que si mengem aquest producte, la nostra sensació de sacietat incrementa fins i tot un 31% que consumint altres aliments.

Això ens permet que puguem controlar millor la nostra gana després dels àpats i per tant les calories que acabarem consumint durant tot el dia: com més saciats en sentim, menys “picarem” entre hores.

Diferents estudis afirmen que la sacietat que ens aporta consumir llegums pot durar fins a quatre hores… Interessant no? D’aquesta manera doncs, el seu consum ens permet autoregular la nostra gana i d’aquesta manera poder controlar el nostre pes o aprimar-nos.

Es recomana consumir llegums almenys 4 vegades per setmana. Hem de tenir en compte però amb què els combinem, si mengem mongetes amb xoriço les calories del plat es multipliquen per mil!

Us deixem aquí algunes combinacions de llegums amb altres aliments sanes, saludables i que us poden ajudar a millorar la vostra alimentació i mantenir el pes a ratlla però sense deixar de gaudir del menjar:

Deja una respuesta