FAQ’s

Porten gluten els llegums?

Els llegums no contenen gluten de manera natural; però sí que la combinació dels conreus dins una mateixa extensió, particularment en el cas de les llenties, pot provocar que esporàdicament pugui haver-n’hi traces. Des d’Inderach treballem intensament per evitar-ho al màxim:

  • es duen a terme 3 processos de cribratge: el sedàs, la separació per diferència de densitats i la detecció colorimètrica, per tal de minimitzar la presència de grans de cereals.
  • fem analítiques internes de control de tots els lots de llenties en sec i analítiques aleatòries de producte acabat per comprovar la no presència de gluten, sortint sempre negatives (< a 10 ppm). No obstant això, malgrat una aplicació exhaustiva d'aquests procediments no és possible assegurar al 100% l'absència de grans de cereals que contenen gluten.

Quina és la millor manera de consumir els llegums?

Nosaltres aconsellem consumir-los en qualsevol de les 3 modalitats que us detallem:

a) si és per consumir-los en fred, com per exemple, per preparar una amanida, recomanem obrir l’envàs i deixar-lo a temperatura ambient 10 minuts abans de consumir;

b) si és per escalfar al microones recomanem punxar el film i escalfar a màxima potència durant 2 minuts;

c) i si és per escalfar a la paella, recomanem escalfar-la amb un raig d’oli, afegir-hi els llegums i escalfar-ho durant 2-3 minuts, remenant de tant en tant per evitar que s’enganxin.

Com s’han de descongelar els llegums?

Recomanem treure’ls el dia abans de consumir-los i sense obrir l’envàs, deixar-los dins la nevera. Millor si els deixeu a la part inferior d’aquesta, per evitar les zones més fredes i aconseguir que la descongelació sigui més ràpida.

Què és el semàfor del “nutri-score” i què vol dir categoria A?

Nutri-score és un sistema d’etiquetat per facilitar als consumidors una informació nutricional més clara i entenedora que valora, tant les propietats nutricionals positives (contingut en fibra i proteïnes) com les negatives (greixos saturats, sucres i sal).

Els llegums estan catalogats amb el grau A de l’escala, el que significa que són dins el grup d’aliments més saludables, amb les propietats nutricionals positives molt altes i les negatives baixes. Recordeu que es recomana consumir-ne entre 3 i 4 vegades a la setmana.

Els llegums són aptes per vegans i/o vegetarians?

Els llegums en general, són aliments aptes per a vegans i vegetarians. Però per tal de certificar-ho oficialment, tots els productes elaborats per Inderach, disposen de la certificació V-Label, per a productes vegans, reconeguda internacionalment.

És la quinoa un llegum o un cereal?

Ni una cosa ni l’altra. La quinoa és un pseudocereal molt nutritiu, fins al punt de ser considerat un ‘superaliment’. És un dels únics aliments vegetals que conté tots els aminoàcids i vitamines essencials, i és molt proteica, a més de no contenir gluten.

A Inderach la preparem, dins la nostra gamma de COMBOS, convinant-ne 3 varietats: la blanca, la vermella i la negra. Es pot fer servir com a substitut de l’arròs i preparar com a plat principal o com a acompanyament, així com en amanides, amb verdures, etc.